keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Pysähdykset ja peruutukset

En tykkää yhtään kirjoittaa jos ei ole kuvia, mutta tunneille en ole saanut kuvaajaa vaikka joka viikko olenkin käynyt varteenotettavat vaihtoehdot läpi. Mulla kun ei pahemmin edes ole mitään vanhojakaan kuvia, joissa ratsastaisin itse, että saisi niitä tänne kuvituskuviksi. Sitä omaa menoa olisi myös kiva nähdä videolta ja viime keskiviikkoiselta tunnilta materiaali olisi kyllä kelvannut.

Tunnin menin suokkiruuna Tirrillä, jolla menin edelliselläkin kerralla. Samalla tunnilla ratsastavat olivat jo aikaisemmalla tunnilla, joten laittelin Tirrin yksin valmiiksi ja sen jälkeen suuntasin maneesille. Maneesissa nousin selkään ja kävelin alkukäyntejä päädyssä aikaisempien tuntilaisten vielä hypätessä.

Tällaisella hevosella menin, kuva vuodelta 2013

Tehtävät aloitettiin tekemällä pysähdys ja peruutus ja ideana oli myödätä peruutuksessa oikeassa kohdassa sekä tietenkin se, että hevonen ei peruuta pää pilvissä. Meillä tosiaan pää oli vähän liiankin korkealla sekä mun piti tehdä selvempi myötäys peruutuksessa.

Tehtävää jatekettiin muuten samanlailla, mutta mukaan otettiin ravia. Pysähdykset tehtiin silti käynnistä ja vasta sen jälkeen kun käynti tuntui hyvältä. Peruutukset alkoivat sujumaan jo ihan hyvin, mutta pysähdyksissä oli välillä ongelmia ja meille meinasi tulla hevosen kanssa vetokisa. Näistä kuitenkin selvittiin ja peruutukset alkoivat tulla jo varsin pienillä avuilla.

Laukkatehtävään olisin sen kuvaajan halunnut, sillä laukat onnistuivat ihan superhyvin. Näillä muutamilla kerroilla, mitä olen nyt tunneilla käynyt, laukannostot ovat menneet ihan penkin alle. Toki näissäkin oli alussa vähän ongelmia eli laukka ei parilla ensimmäisellä kerralla noussut sekä jäin kävelemään liian pitkäksi aikaa vain maneesia ympäri, joka alkoi tylsistyttää Tirriä. Päivin ohjeiden avulla saatiin kuitenkin niitä hyviä nostoja suoraan käynnistä. Tunnin jälkeen olin kyllä tosi tyytyväinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti