lauantai 31. lokakuuta 2015

Mukavia valmennuksia

Saatiin taas pienen tauon jälkeen valmennus viime viikolle ja se taisikin olla viimeinen valmennus kentällä. Tämän viikon maanantaina oltiin jo maneesissa. Molemmat valmennukset menivät tosi mukavasti, mutta ajattelin kertoa vähän tarkemmin tämän viikon valmennuksesta, muutamalla viime viikon kuvalla. 

Vähän jännitin, miten Seppo käyttäytyy maneesissa, mutta alkujännityksen jälkeen se oli ihan oma itsensä. Oltiin ehditty kävellä alkukäynnit ja vähän ravailla ennen valmentajan tuloa ja yhteisesti otettiin vielä laukkaa ennen varsinaisten tehtävien tekoa. Oon nyt miettinyt mun istuntaa tosi paljon ja olen alkanut sisäistämään sitä. Huomaan kenottavan istunnan itse ja näissä kahdessa valmennuksessa siitä ei ole tarvinnut juuri mainita. Hartiat kun saisi vielä pysymään takana.

Tehtiin alkuun käynnissä avotaivutusta lävistäjillä kulman suuntaisesti, puoliväliin voltti ja sen jälkeen vielä avoa. Käynnissä sekä ravissa varsinkin voltilla mentiin välillä huonossa tempossa. Seppo kun tarvitsisi reippaasti eteen, mutta vauhti tippuu helposti jos ei sitä huomioi. Saatiin kuitenkin muutama kiva pätkä.

En muista tehtiinkö väistojä ollenkaan käynnissä, mutta ravissa ainakin. Eli kulman jälkeen lähdettiin väistättämään keskikentälle. Takajalat jäivät helposti jälkeen, mutta auttelin vähän raipalla ja väistöt parantuivat sen avulla.


Laukkatehtävät ovat viime aikoina tuntuneet jotenkin hankalilta ja muutenkin on tehnyt vain mieli skipata ne. Tällä kertaa laukkaosuus meni hyvin ja mullakin oli kivaa. Sepon takajalatkin saatiin kivasti laukassa mukaan. Aloitettiin laukkaaminen samalla tehtävällä kuin ravikin, mutta voltit jätettiin pois ja lävistäjän päässä piti siirtyä käyntiin. Uusi nosto sitten C:n jälkeen ja lävistäjät sitten L-päädystä. Alkuun mulla tippui raville ennen kirjainta, mutta loppua kohti pääsin tekemään siirtymiset laukasta ja ne onnistuivat ihan hyvin. Kaarteissa sain ohjeeksi ratsastaa eteen eikä hidastaa, kuten usein teen.

Välikäyntien jälkeen jatkettiin yhä laukassa väistötehtävää, tätäkin kuten ravissa. Aloitettiin vasemmassa kierroksessa ja tällä kertaa väistettiin peilipäätyyn. Tässä tehtävässä Sepolla tarvitsi käyttää aika paljon johtavaa ohjaa. Väistöt onnistuivat hyvin, mutta vasempaan kuitenkin paremmin. Laukan sain ylläpidettyä hyvin myös suoristuksen ja kaarteen sen jälkeen. Oikeassa kierroksessa Seppo nosti tosi herkästi vasemman laukan, mutta korjasi kuitenkin tosi nopeasti ja helposti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti