maanantai 5. lokakuuta 2015

Ei se niin paha ollutkaan, CARA 27.9

Sunnutaina pakattiin Anni-Kaisan kanssa hevoset taas kyytin ja suunnattiin Tuokon Tallille estekisoihin. Tällä kertaa menin luokat 3 ja 4 eli 60cm ja 70cm. Korkeampi luokka jännitti hieman, mutta ihan hyvin me siitä selvittiin ja ratavideota katsellessa esteet eivät näytä edes isoilta. Eihän ne toki niin kamalilta näytä rataan tutustumisessakaan, mutta selästä on ihan eri asia. Molemmissa luokissa oli sama rata ja kolmosessa esteissä oli ainoastaan puomeja, mutta neloseen tuli jo täytteet. Yksi ainoa okseri oli molemmissa. Viime aikoina onkin tullut hypättyä paljon, mutta nyt onkin vuorossa kunnon koulutreenit, sillä suuntana on parin viikon päästä Tuokon koulukisat.

Kisapaikalla otettiin hevoset ulos kopista ja tyrkättiin ne hoitajien talutettavaksi. Mentiin itse maksamaan maksut ja katsotiin samalla pari neljänkympin rataa. Mun lähtövuoro oli aika loppupäässä, joten menin verkkaamaan vasta rataan tutustumisen jälkeen. Otin askellajit läpi molempiin suuntiin ennen hyppäämistä, sillä verkkasuuntaa vaihdettiin niin usein. Tuosta vaihtamisesta mulle tuli kyllä alkuun pieni paniikki, koska tuntui ettei ehtinyt tehdä oikein mitään kun taas piti vaihtaa suuntaa. Sen lisäksi ajattelin etten ehdi hyppäämään okseria, sillä sen sai hypätä vain vasemmassa kierroksessa, mutta aika riitti hyvin.

©Saija
©Emma
Ennen omaa vuoroa sai mennä maneesiin odottamaan edellisen ratsukon ajaksi. Tässä oli vain se huono puoli että näki ainoastaan sen yhden suorituksen ja minä olisin halunnut nähdä muitakin. Radassa oli nimittäin yksi käännös, jolla olisi säästänyt aikaa toisessa vaiheessa ja olisin halunnut nähdä kuinka moni ennen mua tekee sen. Itse en sitä nimittäin tehnyt.

Rata meni ihan jees, mutta laukka olisi saanut olla napakampi. Laukat vaihtuivat hyvin muuten, mutta ensimmäisessä vaiheessa toka vika tultiin alas kyllä oikealla laukalla, mutta se vaihtui kaarteessa vääräksi. Samassa kohtaa toisessa vaiheessa tultiin jo alas väärällä laukalla. Toi mun toisen vaiheen ratsastus ei kyllä muutenkaan oikein ollut sijoitusainesta.


Sijoitukseni oli 4/11 eli olin ensimmäinen ei-sijoittunut. Oikeastihan noi neljä olisi pitänyt palkita, mutta luokasta jäi pari ratsukkoa pois joten vain kolme palkittiin. Kolmansiin meillä oli eroa kolme sekuntia eli ei jäänyt sijoittuminen edes pienestä kiinni.

Palkintojenjaon ja esteiden korotusten jälkeen oli rataan tutustuminen, jossa kävin pyörähtämässä. Sen jälkeen pääsinkin jo suoraan verkkaan. Verkassa menin edelleen samalla taktiikalla eli askellajit läpi, mutta nopeamassa mittakaavassa kuin ekassa verkassa ja sen jäkeen onnistuneet hypyt pystylle ja ihan yli-isolta tuntuneelle okserille.

©Saija

©Anniina

©Anniina

Tässä mentiin jo vähän parempaa laukkaa, mutta vielä paremmin olisi voinut mennä. Paikat ei sattuneet kovin hyvin kohdalleen ja laukan vaihtumisessa oli taas ongelmia toiseksi viimeisen ja viimeisen välillä. Tässä radassa kuitenkin reipastuin ja ratsastin aikaa paremmin. Melkein olisin voinut kääntää okserilta tuon pienen tien, mutta jotenkin se tuntui tosi pieneltä ja hankalalta, joten jätin väliin. Titi olisi kyllä varmaan hypännyt sen, mutta ihan hyvä ettei otettu siihen mitään epämääräistä tietä, sillä sellainen tuli vikalle. En edes tajua mitä ajattelin, mutta ihan epäreilu tie..

Sijoitukseni oli 6/14 eli toinen ei-sijoittunut. Yhdessä vaiheessa mulle sanottiin että olin viides ja siihen tulokseen jäinkin. Mun jälkeen olikin vielä kaksi, joille pidettiin pieni tauko että ehtisivät verkata ja toinen menikin mun ohitse. En siis enää tarkastunut tuloksi ennen kuin ne tulivat nettiin. Mutta eihän toi kuudeskaan mikään huono ollut. Hyvähän se oli mun ekaks 70cm luokaksi vaikka korkeus tuntuikin alkuun niin isolta ja kamalalta.

Molemmat videot ottanut Saija. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti