torstai 22. lokakuuta 2015

Voltit sentään muistin, CARA 18.10

Sunnuntaina oltiin Tuokon tallilla koulukisoissa ja ne taisivatkin olla tämän vuoden vikat kisat mulla. Luokkina menin Helppo C:2 ja Helppo B K.N. Special ja ratsuna mulla oli Titi. Kisapaikalle saavuttua otettiin hevoset pois kopista ja mentiin maksamaan lähtömaksut. Meidän luokka oli jo alkanut, mutta oltiin loppupään lähtijöitä, minä toisiksi viimeinen. Sitten vain hevosille kamat niskaan käsihevosalueelle kävelemään.

Aika pian päästiin verkkaankin. Aloitin käynnissä väistöillä ja tein niitä myös kevyessä ravissa. Sen jälkeen istuin harjoitusraviin ja tein ohjelmassa olevia juttuja ensin ravissa ja lopulta myös laukassa. Askeleen pidennykset tein vasta sitten laukan jälkeen.

Ratsastuskuvat ja videot ©Julia

Päästyäni kouluaitojen sisälle, lähdin ravissa kohti tuomaripäätyä, jota Titi vähän katsoi ja otti pienet lähdötkin siellä. Ei kuitenkaan ehditty jäädä katselemaan päätyä pitkäksi aikaa, sillä saatiin lähtömerkki. Oikea kierrosa oli hieman hankala ja taivutukset siiheen suuntaan vaikeita, tuomaripäätyyn tehty pidennys ei oikein lähtenyt, mutta toinen meni jo paremmin. Peruutus oli tosiaan aika vaatimaton. Nämä asiat mulle jäi itselle raviohjelmasta mieleen. Sitten tulikin jo laukka, jota olin kammoksunut. Jotenkin en osaa enää istua Titin laukassa ja vielä kamalempaa se oli kannusten kanssa harjoitellessa, siksipä päädyinkin C:ssä ottamaan raipan. Lyhyet sivuthan ne tuottivat ongelmia ja yksi rikkokin tuli.


Haettiin pöytäkirjat ennen K.N.:ää ja prosentteja pamahti 54,091, näin ollen sijoitus oli 14/19. En yllättynyt, mutta mun mielestä tää rata meni paremmin kuin sama keväällä MRA:n kisoissa ja silloin sain 60 prosenttia. Nyt homma tuntui olevan enemmän hanskassa kun en jännittänyt ja pystyin  jotain ajattelemaankin. Näiden prosenttien saattelemana ajattelin ettei K.N. mene edes läpi.


Verkkaan tuli vähän kiire, sillä jäätiin ilmeisesti päivittelemään pöytäkirjoja liian pitkäksi aikaa ja ei tajuttu luokan jo alkavan. Siispä lähdettiin verkkaan kun ensimmäinen oli jo radalla ja mun lähtövuoro oli viidentenä. Aloitin aikalailla heti tekemään ravissa ohjelman asioita. Laukkaa en ehtinyt ottaa oikealle ollenkaan, sillä yhden ratsastajan vanhempi ohjeisti että nyt mennään vasemmalle. Verkassa oli siis oikeasti vapaa suunta. Tästä hämmentyneenä menin sitten vasemmassa kierroksessa ja pian olikin jo mun vuoro mennä maneesiin valmistautumaan.


Lähdin radalle hyvillä fiiliksillä vaikka tiesin ettei Titi menekään sellaisessa muodossa kuin pitäisi. Ennen pillin vihellystä otettiin tuomaripäädyssä taas parit lähdöt, mutta hyvin päästiin aloittamaan rata. Päälimmäisenä mieleen jäi voltit, jotka muistin ja joista toinen oli hieman iso sekä lävistäjän käyntipätkä. Toinen laukkalävistäjä, joka mentiin ravissa, jäi kyllä harmittamaan. En saanut laukkaa nostettua ja ajttelin etten viitsi enää yrittää kun siirtyminen oli laukasta suoraan käyntiin.

 
Prosentteja sain tasan 54 eli läpi päästiin vaikken siihen ihan koko aikaa uskonut. Harmi kun en löytänyt sitä istuntaa, jonka löysin harjoitellessa, mutta mä yritin parhaani, ihan koko ratoja ajatellessa, vaikka videoita katsellessa miettiikin että mitä tuli tehtyä. Tällä kertaa sain kuitenkin videota, josta tosiaan jotain näkyykin ja näen omat virheeni ja seuraavalla kerralla sitten niitä parantelemaan.


2 kommenttia:

  1. Toi tuomari tuol oli kyl iha k-pää. :D tosi rankka arvostelu,ihan kun alueluokissa.. Kuitenkin _vaan_ seurakisat. Mullaki pöytäkirjassa 4,5-6,6 numeroita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi arvostelu oli kyllä mustaki liian tiukka, tyhmää kun kaikki ei päässyt edes läpi :/

      Poista