keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Valmennuksessa pitkästä aikaa

Jos sitä viimein kirjoittaisi viikko sitten maanantaina olleesta estevalmennuksesta, jonka menin Titillä. Edellisestä onkin jo aikaa, mutta onhan se menokin muuttunut sitten viime kerran. Valmennukseen tarvittiin lisää estekalustoa, siispä lähdimme Anni-Kaisan kanssa hakemaan lisää tolppia ja puomeja kentälle. Onneksi niitä viittä tolppaa, kuutta puomia ja lainetta ei tarvinnut kantaa, sillä saimme Avantin peräkärryineen avuksi ja hommassa ei kauaa mennyt.

Viime aikoina on tullut hypättyä aika paljon, mutta kaikki tunnit eivät ole menneet ihan putkeen. Siispä päätin tsempata valmennuksessa ja miettiä sitä samaa vanhaa eli mun istuntaa sekä sitä, että tullaan esteelle hyvällä laukalla. Nyt kun on ollut vähän sellaista ongelmaa että varsinkin vähän isommat esteet on hypätty aikalailla paikaltaan.

Kiitos kuvista ja videoista Alisalle!

Aloitettiin valmennus linjalla olevilla maapuomeilla, joiden väliin tehtiin voltti, ensin ravissa ja sen jälkeen laukassa. Oikeassa kierroksessa Titi oli vähän jäykkä, mutta vasempaan taipui hyvin. Tehtiin tämä molempiin suuntiin niin että kaikilla meni hyvin ja sen jälkeen puomit nostettiin esteiksi. Mentiin linja muutaman kerran ja se meni ihan hyvin. Sen jälkeen tultiin kaarevaa linjaa pystyltä okserille, joka oli ihan kiva tehtävä. Sain ratsastettua kaaren hyvin ja hypyt onnistuivat myös. Kunnialla päästiin myös korkeimmillan 80-85cm korkuinen okseri vaikka siinä jalat vähän heittivät taakse. Taidettiin tulla lainekin vielä yksittäin, mutta meillä ei ollut mitään ongelmia sen ylityksessä.



Vähitellen alettiinkin menemään erilaisia ratoja. Oon kokonaisuudessaa ihan tyytyväinen meidän suorituksiin. Yksi vähän huonompi hyppy tuli tolle yllä olevassa kuvassa olevalle pystylle, sillä esteen jälkeen lensin kaulalle. Tällä kertaa pysyin kuitenkin kyydissä ja ylitettiin este hevosen kanssa yhdessä, toisin kuin yhtenä päivänä tunnilla. Jatkettiin tämän jälkeen ihan normaalisti eikä asia jäänyt vaivaamaan mieltä. Radoissa oli jonkin verran suunnanmuutoksia, mutta laukanvaihdot onnistuivat muutamaa kertaa lukuun ottamatta hyvin. Ja mitä nyt näistä kuvista ja videoista katsoin niin ei mun istunta enää niin pahalta näytä.

Lopussa tultiin vielä kaksi rataa vähän pienemillä teillä. Ei siis oikeasti mitenkään kauhean pienet, mutta jätettiin vain pari estettä kiertämättä. Mä en juurikaan pidä pienistä teistä, mutta tää oli tosi hauskaa ja ei olisi haitannut vaikka olisi vielä tiukemmin tarvinnut kääntää.


Linkki videoon muistakaa HD

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti