tiistai 14. heinäkuuta 2015

Koulua ja esteitä

Miten voikaan kesälomalla olla niin kiire ettei ratsastamassa meinaa ehtiä käymään? Mulle on iskenyt kauhea paniikki ratsastuskortin käyttämisestä loppuun, mutta enköhän mä kerkeä. Olisi silti ollut ihan kiva jos olisi vähintään sen kaksi kertaa viikossa ehtinyt nyt kesällä käydä tunneilla, mutta työajat ne taitaa olla se, joka vähän verottaa harrastusta.

Torstaina olin Anni-Kaisan kanssa kahdestaan tunnilla, josta puolet oli koulua ja puolet esteitä ja ratsuna Titi. Tehtiin alkuverkan jälkeen väistöjä kaikissa askellajeissa siksakkina.  Täytyy sanoa että ei oikein onnistunut. Käynnissä tuli pari ihan kivaa pätkää, mutta ravissa taas tuntui etten ehdi tekemään mitään. Laukassa taas sain väistettyä ne pari askelta sisälle, mutta takaisin uralle väistäessä laukka tippui helposti raville.

Kuvat © Minna O.
Sitten otettiinkin vielä vähän hyppyjä. Toisella pitkällä sivulla oli linjalla kaksi pystyä, lävistäjällä oli okseri ja toisella pitkällä sivulla vielä yksi pysty. Mentiin ihan ekaksi toi linja ristikoilla. Yleensä estetehtävät aloitetaan maapuomeilla, mutta nyt ei tietenkään kun ei menty esteitä koko tuntia. Tulikin vähän sellainen tunne että ihan kylmiltäänkö noi pitää mennä, mutta onneksi koko ei päätä huimannut.

Rataa ja korkeutta vaihdettiin aina kun oltiin molemmat hypätty. Hypyt sujuivat ihan hyvin, mitä nyt muutaman kerran jäin jälkeen. Esteiltä jatkettiin aika hyvin suoraan, sillä joskus Titi on lähtenyt ihan itseskseen kääntymään ihan liian aikaisin. Kaarteissa takajalat jäivät helposti pois, mutta onneksi sain korjattua myös sitä. Aina ennen estetuntia sitä miettii mihin on oikein ryhtynyt, mutta yleensä tunnin jälkeen on ihan hyvä fiilis ja tekee mieli hypätä vain lisää että pääsee korjaamaan virheet. Nyt sitä korjattavaa löytyykin seuraavaan kertaan, sillä tän päivän estetunti ei mennyt omasta mielestä kovin hyvin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti