tiistai 21. huhtikuuta 2015

CARA I-tason koulukisat 19.4

Sunnuntaina tuli avattua kisakuvauskausi Tuokon tallilla järjestetyissä koulukisoissa. Huristelin kisapaikalle neljänkympin vauhtia, koska skopassani on jokin vika ja se ei kulje kovempaa. Paikalla olin hieman aikaisin, mutta onneksi Essi oli tallissa, joten en joutunut haahuilemaan yksin. Kaksi ekaa luokkaa oli helppoja luokkia, mutta kolmanteen luokkaan saatiin jo vähän vauhtia. Ei enää avustajia ja ohjelma sisälsi laukkaa sekä tietty ulkopuoliset ratsukot.

Kuvaaminen onnistui ihan hyvin ja kuvista tuli kivan sävyisiä sekä valoisia. Parhaimmat kuvat tulivat seiniä vasten, mutta keskipeilin kohdalla ne taas eivät onnistuneet kovin hyvin. Tarkennuksen kanssa oli taas vähän ongelmia ja vaihtelin koko päivän tarkennunpisteitä sekä kertatarkennuksen ja jatkuvan tarkennuksen välillä. Tuo keskipitkä objektiivi varmaan tarkentaisi paremmin, mutta tykkään käyttää enemmän pisintä objektiivia, jotta aukko pysyy suurempana.





Kolmosluokka olikin sellainen valkoisten ponien vallankumous, sillä kaikki kolme palkittua hevosta olivat kimoja. Seuraavana luokkana oli K.N. Special ja ajattelin lähteä kotiin siinä puolen välin paikkeilla. Näin kuitenkin verkassa lauman nättejä hevosia, joten päätin olla luokan loppuun asti. Aika moni muuten unohti tehdä ohjelmaan kuuluvan voltin vasemmalle. 








4 kommenttia:

  1. kuvaatko rawina? saisit kuvista vieläkin valosampia (ilman et laatu kärsii) jos kuvaat rawina :-) maneesikuvissa iso helpotus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muuten hyvä idea mut mulla ei oo ohjelmaa, joka avais rawilla kuvatut kuvat :D Joskus latasin sen Lightroomin kokeiluversion mut en sen paremmin ehtiny siihen tutustua :/

      Poista
  2. Moikka, huomasinkin, että sulla oli musta ja Ossista toi vika kuva! Olisko mahdollista saada se ja sit jos sulla löytyis muita kuvia myös? :) Kuvia ei oo koskaan liikaa ;)

    Jos kuvia löytyy, niin ne voisi laittaa sähköpostiin heli.virt@gmail.com

    Kiitti! T. Heli-Noora K.

    VastaaPoista