lauantai 31. tammikuuta 2015

Ihana kamala estevalmennus


Kuvat ja videot © Essi H.

Niin voisi kuvailla maanantain estevalmennusta, joka oli ensimmäinen laatuaan mun elämässä. Itsehän olisin oikein mieluusti mennyt kouluvalmennukseen, mutta kanssavalmentautujat halusivat esteitä. Ajatus esteitä alkoi tuntua jotenkin kivalta ja päätin ilmoittautua Titillä mukaan. Valmennukseen jälkeen oli hyvin ristiriitaiset fiilikset, tekisi mieli hypätä lisää, mutta silti olisi mukava mennä ihan vain koulutunnille.

Lähdettiin maneesille ennen kuutta, jotta ehdittäisi verkata ennen valmentajan tuloa. Verkattiin vielä lähinnä laukkaa valmentajan tultua ja valmennus alkoikin mukavasti tippumisella. Titi otti pienen pyrähdyksen ja mä vain tipuin. Kun ei siitä periaattessa olisi pitänyt tippua, mutta ei kyllä sattunutkaan.

Aloitettiin varsinaiset tehtävät kahdella kaarevalla uralla olevalla maapuomilla ja niiden välissä olleella pienellä pystyllä. Ensimmäinen kerta meni vähän huonosti ja laukka tippui raville. Toinen kerta meni paremmin ja toiseen suuntaan tehtiin vielä kerran.


Sitten alettiin tekemään vähän pidempiä tehtäviä ja pari kertaa aloitin ravissa sekä siirsin laukasta raviin jos siltä tuntui. Myös esteitä pienennettiin toiveestani vähän matalammaksi, mitä muut menivät. Ongelmakohtina olivat aikalailla samat asiat kuin viimeksi estetunnilla, jännittynyt käsi, huono istunta, joka johtui siitä, että paino ei ole jalustimilla ja se etten päässyt joihinkin hyppyihin kovin hyvin mukaan.

Istuntaani olen yrittänyt korjata siitä asti kun tajusin sen olevan ihan järkyttävä. Lähden siis ylävartalolla liikaa eteen, jolloin tasapaino huonotuu hypystä laskeutuessa. Käden kanssa taas jäin liiaksi ehkä vetämään, johtuen kaiketi siitä että Titi tuntui menevän liian kovaa. Valmentajan huomautettua sekä käsistä, että istunnasta, aloint heti kiinnittää niihin paremmin huomiota. Että tekisin muutakin kuin yrittäisin vain selviytyä esteistä yli. Ja saatiinkin muutamat hyvät hypyt, joihin olen oikeasti tyytyväinen. Ehkäpä hypytkin lähtevät paranemaan kunhan pääsee vain säännöllisesti hyppäämään. 






Jos sitä vaa omia kuvia kattos :D



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti