maanantai 25. huhtikuuta 2016

Valmennuskauden avaus

Viime viikon tiistaina pääsin aloittamaan mun valmennuskauden ja muutenkin olin valmennuksessa pitkästä aikaa. Meillä oli siis koulua ja valmennus pidettiin MRA:n kentällä, ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Ratsuna mulla oli Blondi. Tänään sitten esteitä Rallilla enkä halua edes kuvitella mitä siitä tulee. Viimeksi oon hypänny joulukuussa, koska maastorisua ei lasketa.

Valmentautuminen alkoi oikein mainiosti ennen kuin se ehti edes alkaakaan. Ratsuni päätti riuhtaista itsensä irti katokselta tuhoten samalla päitset ja lopulta päätyi matkaamaan kohti autotietä. Kaikkien onneksi Blondi kirmasi kuitenkin verkkakentälle, josta se oli helppo napata kiinni.

Ehdittiin me ihan pieni hetki kävellä ennen Tiinan tuloa, mutta jatkettiin edelleen. Vähitellen alettiin verkkaamaan itsenäisesti ravissa ja lopuksi vielä hieman laukassa. Ravissa tein ympyröitä ja loivia kiemurauria. Laukkaa en ihan kauheasti mennyt, mutta tein ympyröitä ja keskityin siihen että istun selässä ja myötään liikettä enkä pompi ja tässä onnistuinkin hyvin.

Pienen lepohetken jälkeen aloitettiin tehtävät käynnissä. Yhteen nurkkaan tehtiin pari kertaa voltti, sillä ratsastajat ovat kuulemma alkaneet oikomaan kulmia. Muistan kun olin yhdessä vaiheessa tosi tarkka kulmien kanssa kun Päivi niistä usein huomautti tunneillaan, mutta kyllä mä niitä edelleen ihan hyvin teen. Varsinainen tehtävä meni kuitenkin niin, että tultiin esimerkiksi oikeassa kierroksessa ja tehtiin pituushalkaisija, jonka puolessa välissä tuli voltti vasemalle, sen jälkeen avoa ja lopulta käännyttiin vasemmalle. Sama homma uudestaan, mutta voltti ja avo oikealle eli suunta vaihtui koko ajan.

En enää edes kunnolla muista miten tämä tehtävä meni, mutta sekä käynnissä että ravissa avo olisi voinut olla parempaa. Voltit onnistuivat muistaakseni ihan hyvin, mutta taisivat välillä vähän venähtää.

Avotehtävän jälkeen taidettiin pitää pieni tauko ja sen jälkeen tehtiin vähän askeleenpidennyksiä toisella pitkällä sivulla. Kerta kerralta pidennykset parani, mutta hevosesta olisi lähtenyt kyllä enemmänkin jos olisin vain osannut vaatia. Vaikkei noi pidennykset mitään mahtavia ollutkaan niin huomasi kyllä, että ravissa oli hankalempi istua.

Lopuksi oli vielä laukkatehtävä, jossa oli tarkoituksena tehdä hyvät kulmat ja keskiympyrä. Blondilla on tapana aina nostaa päätä laukannostoissa ja istunnalla tosiaan pitäisi ratsastaa hevonen rennoksi. Mulla ei ihan onnistu, mutta nyt kun taas keksin kuinka siellä laukassa istutaan niin ehkä se siitä. Jalustimet olisivat saaneet kyllä olla yhtä pidemmät etten olisi tukenut jalalla liikaa jalustimeen.

Eija nappasi loppuvalmennuksesta muutaman kuvan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti